Támogatják:
    

Kutatás

A kutatás célja:

A kutatás feladata olyan alapvető jelenségek megfogalmazása, amelyek mentén törésvonalak, konfliktusok jönnek létre a falusi színtereken.

Olyan általános jelenségek megfogalmazása a cél, amelyekről úgy gondolhatjuk, hogy ezek különböző verzióival találkozunk az egyes falvakban.

Ugyanakkor egy olyan jelenséget kell válasszunk, amelynek veszélyes működései és tartalmai egy színházi projektben kimozdíthatók, megváltoztathatók.

A projekt sikerének kulcsa – a mi véleményünk szerint –, hogy sikerül-e a falusi színtereket működtető alapvető összefüggéseket színházzá tenni. (Vagyis a színrevitelen keresztül a helyiek számára megjeleníteni, felismerhetővé tenni és megmozdítani azokat a jelentéseket, amelyek mindennapjaikban konfliktusokat, feszültségeket, törésvonalakat hoznak létre).

E célok megvalósításának alapvető feltételei:

  • előzetes koncepció arról, hogy mik lehetnek azok az alapvető jelenségek, amelyek meghatározzák a falvak mindennapjait és konfliktusokhoz vezethetnek;
  • néhány konkrét település előzetes ismerete: működésük átlátása + kapcsolat a helyiekkel;
  • lehetőleg terepmunkán alapuló kutatás, és együttműködés kialakítása a helyiekkel;
  • folyamatos és szoros együttműködés a színházcsinálókkal annak érdekében, hogy a beazonosított társadalmi jelentések színházi jelentésekké fordítódjanak át.
easyweb