Támogatják:
    

Színházi előadás

Színházi előadás:

A színházi rész a Káva által bevezetett fogalom, a Résztvevő Színháza elnevezésű színházi műfajnak a gyakorlati megvalósulása. A folyamatosan bevonásra kerülő vagy magától bevonódó résztvevőkkel napról napra építünk fel egy történetet, amelyben pedagógiai elemeket épp úgy beépítünk, mint hagyományos színházi megoldásokat.

A munkafolyamat vállaltan improvizatív, ezért nagyon komoly felkészülést és csapatmunkát igényel. Nem zárjuk ki, sőt külön kihívásnak tekintjük az alkotók szereplését, a hagyományos színész fogalomhoz tartozó kompetenciák kiszélesítésével.  A hagyományos, közhelyek szintjén mindenki által ismert és használt színházi tértől, esztétikától, gondolati modelltől kellene eljutnunk a tágabban, rugalmasabban értelmezett színházfelfogásig.

Értelmezésünkben a cigány – magyar ellentét megfelel a hagyományos néző – játszó viszonyulásnak. Ez indokolja a kommunikáció szükségességét a közösségben, és az interakciót a színházban. Előadásainkban, akcióinkban mindannyian lehetünk nézők és játszók úgy, hogy a játékszabályokat és -kereteket mi szabjuk meg a falusiakkal egyetértésben.

Senkit sem sérthetünk meg, de vállaltan helyi témákat kell feldolgoznunk. Kétféle reakciót szeretnénk elérni: a magunkon való nevetést és az egymással folytatott kibeszélést.

„Csak” játszani jöttünk - vándorkomédiások vagyunk modern eszközökkel.

 

 

easyweb